Tarieven

Freelance DTP-er

Als freelance DTP-er ben ik tegen een uurtarief van € 40,- (excl. BTW) inzetbaar. Voor spoedklussen waarvoor het noodzakelijk is om in de avond en in het weekend te werken vraag ik € 55,- (excl. BTW) per uur. 

Richtprijs

Per opdracht is het helaas niet mogelijk om een vaste prijs op te geven. Het creatieve proces is afhankelijk van veel factoren die allemaal van invloed zijn op de productietijd. Maar ook het drukwerk is afhankelijk van veel mogelijkheden zoals oplage, formaat en papiersoort, die van invloed zijn op de prijs. Vooraf zijn deze niet altijd in te schatten of de wens van de klant verandert tijdens het opmaakproces.

 

Maar ik begrijp als geen ander dat je natuurlijk wel graag wilt weten wat een opdracht gaat kosten. Zodoende ga ik als volgt te werk. Per opdracht maak ik een offerte met daarin een schatting van mijn verwachte uren voor opmaak plus de kosten van het drukwerk. Daarbij ga ik ervan uit dat het materiaal volgens de aanleverspecificaties wordt aangeleverd. Zodra jij je kunt vinden in de geschatte uren en de kosten voor opmaak, ga ik aan de slag. Gedurende het creatieve proces zal ik regelmatig verslag uitbrengen van de productie uren. Zo heb je altijd inzicht in de voortgang en kan je altijd het beoogde budget bewaken. Na het afronden van de opdracht ontvang je een factuur met daarin de kosten voor de werkelijk gemaakte uren. Het is dus mogelijk dat de factuur voordeliger uitvalt dan de geschatte uren in de offerte. Indien er meer uren worden berekend is dat in het verslag van het productieproces reeds besproken.

 

Benieuwd naar mijn aanpak? Neem contact op of vraag meteen online een offerte aan voor opmaak en drukwerk.

 

Klik hier en vraag direct een offerte aan
 

  • 06 48 92 41 00
  • info@dtpathome.nl
  • www.dtpathome.nl